gyuriSomogyi György

Forgatókönyvíró, író, Alfabéta-díjas képregényíró és kreatív túlélő – aki lassan tíz éve próbálja bebizonyítani, több kevesebb sikerrel, hogy Magyarországon írásból meg lehet élni.

Ezen próbálkozások közepette írt reklámfilmeket, tévéfilmeket, tévésorozatokat, mozifilmet, képregényeket, valamint egy 27 országban 81 fesztiválon 29 díjat kapott kisfilmet (Kockaember).

Mivel gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul erős vonzalmat érez a science fiction műfaj iránt, ezért néha felkérésre sci-fi novellákat is ír, amelyek különféle magazinokban (Roham, Galaktika, Átjáró), vagy éppen antológiákban jelennek meg.

Mindezek mellett folyamatosan élete főművén dolgozik, és amennyiben a lassan húsz éve készülő Hasonmásokk című minimalista nagyregényét nem fejezi be, akkor ez a jövőbeli teljes Kittenberger képregénysorozat lesz.

A munka mellett is meglehetően elfoglalt, hiszen három kamaszodó fiúgyermekét nevelgeti, gyakran gitározik, sokat olvas, szeret főzni, és nem mellékesen a Filmjátszó-Gyerekfilmakadémia kreatív csapatának egyik tagja.